Prečo využiť betónový plot?

7 dôvodov, prečo využiť betónový plot?

Vhodné oplotenie domu či pozemku plní viacero funkcií, preto vybrať správny plot je komplexnou otázkou, ktorá si vyžaduje zváženie viacerých pre a proti. Ak rozmýšľate nad betónovým oplotením, tu sú výhody, ktoré vám ponúka na rozdiel od iných foriem ochrany pozemku.

Čo viac ponúka betónový plot na rozdiel od iných?

Pevné oplotenie pomocou betónového plotu

Pevný a odolný betónový plot vám poskytne bezpečnosť od začiatku do konca. Certifikované materiály prefabrikované ako železobetón so zakomponovanými betonárskymi armatúrami si nevyžadujú žiadne ďalšie výstuže. Nízka nasiakavosť betónu zas chráni plot pred poveternostnými podmienkami počas celého roka.

Vďaka svojim vlastnostiam je možné betónový plot postaviť v rôznom teréne, s prevýšeníma do svahu, nad zemou, skrátka kdekoľvek. Dĺžka oplotenia tiež nehrá rolu, nakoľko jednoduché rezanie flexou na mieru vyrieši aj túto dilemu.

Betónový plot rýchlo, na dlho a bez starostí

Bezproblémová je už samotná realizácia betónového plotu, ktorá si nevyžaduje žiadne náročné stavebné úpravy pred či po, dokonca si poradí aj bez základov, čím celý proces urýchli časovo i finančne.

Vďaka svojmu zloženiu je betónový plot dlhotrvácnou záležitosťou, ktorá vám navyše nespôsobí žiadne starosti s údržbou. Nemusíte ho priebežne umývať, natierať, lakovať... Betónový plot si len jednoducho užívate. Bez ohľadu na počasie, ktorému odolá.

Betónový plot ako vizuálna i akustická ochrana

Snáď žiadny plot nie je takým dôkladným tienidlom ako betónový. Ideálna barikáda pred zrakmi i hlukmi nepovolaných, tým pádom dôsledná ochrana majetku i súkromia. Pokiaľ má byť váš priemyselný areál dokonale uchránený od vonkajších nežiaducich vplyvov či súkromný pozemok vo frekventovanej zóne vystavený mimo obdiv okoloidúcich, betónovým plotom zvládnete oboje.

Flexibilita betónového plotu

Máte po čase chuť na niečo iné? Modernejšie? Alebo sa zmenila situácia a vaše doterajšie oplotenie potrebuje presunúť či úplne zmeniť? Betónové ploty si poradia aj s touto situáciou. Tak rýchlo, ako ste ich zložili, ich opäť jednoducho rozoberiete na drobné a presuniete presne tam, kam práve potrebujete. Bez zbytočného búrania, narušenia pozemku či iných starostí.

Zaujímavé kombinácie a variácie betónového oplotenia

Betónový plot dokáže vhodne plniť viaceré funkcie naraz a hravo si z jeho variácií vytvoríte atraktívne kombinácie rôznorodých štýlov i využitia. A to vôbec nemusí ísť len o jednoduché funkčné oplotenie, ale napríklad o zaujímavé stvárnenie plotu či deliacej steny v záhrade, výbehu pre zvieratá alebo krytého priestoru pre vozidlo. Alebo aj všetkého naraz v jednom priestore. A práve vďaka rôznorodosti betónových tvárnic môžete to všetko efektívne zladiť.

Estetické oplotenie na záhradu – betónový plot

Betón ako materiál sa na prvý pohľad môže javiť ako veľmi chladný, neútulný a už vôbec nie domácky pôsobiaci, no opak je pravdou. Estetické stvárnenie betónových plotov je už natoľko variabilné, že z neho vyčarujete aj naozaj kúzelné zákutia v rámci vášho sídla či jeho okolia. Tvárnice rôznych tvarov, vzorov, povrchov, modifikácií a farieb, sú detaily, s ktorými sa môžete vyhrať do sýtosti a vyskladať si tak betónový plot podľa svojich predstáv.

Úsporné oplotenie betónovým plotom

Pri tom všetkom je betónový plot stále aj finančne efektívnejším riešením ako iné varianty oplotenia. Počnúc jednoduchou výstavbou, kde usporíte na práci, cez údržbu, ktorú si plot nevyžaduje, až po dlhodobé užívanie, ktoré zas šetrí náklady na ďalšie oplotenie. Betónový plot si jednoducho môžete dovoliť so všetkými výhodami, ktoré vám ponúka.